Stad

Doorontwikkeling Amstelkwartier: Stad wil nog 800 woningen en park

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 december 2016, 18.19 uur · Foto: Artist Impression

Whatsapp

In het Amstelkwartier moeten de komende jaren, als het aan de gemeente ligt, nog eens achthonderd woningen worden gebouwd.

Dat valt te lezen in het stedenbouwkundig plan voor het gebied, dat vandaag voor inspraak is vrijgegeven. In het gebied wil de stad inzetten op, met name hoogbouw, met verschillende type woningen. Van kleine studio’s en luxe appartementen tot middeldure huurwoningen en zelfbouw.

Van de achthonderd woningen moet 30% sociale huur worden. 40% zal bestaan uit woningen in het middensegment en 30% van de te bouwen appartementen en huizen is bedoeld voor het topsegment.

Lees ook: [Kaart] Amsterdam de hoogte in: taboe van hoogbouw doorbroken

Park
In het plan staat ook te lezen dat Park Somerlust 'doorgetrokken' wordt de wijk in, zodat er voldoende groen is voor Amsterdammers om te recreëren en te sporten. Naast woningen is er volgens de gemeente verder ruimte voor verschillende voorzieningen, zoals werken, detailhandel en horeca. Ook komt er een nieuwe weg die de Joan Muyskenweg verbindt met de Spaklerweg, de Amstelstroomlaan. Daarvoor komt ook een nieuwe brug over de Duivendrechtsevaart.

Whatsapp