Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

AFC Amsterdam blijft onzeker over rubberkorrels: 'Deze conclusie is onbevredigend'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 december 2016, 13.51 uur · Foto: rtvnh

De conclusie van het RIVM dat het veilig is om te voetballen op kunstgras met rubberkorrels, heeft lang niet alle amateurclubs gerustgesteld. AFC Amsterdam noemt de conclusie 'onbevredigend'.

Dat meldt Ad Westerhof, voorzitter van de club, vandaag. 'Deze conclusie is heel onbevredigend, dit hadden we van tevoren kunnen bedenken'. De club heeft zelf ook een onderzoek ingesteld naar het rubbergranulaat. 'Eén ding is duidelijk: het is niet gezond, die rommel moet weg van de velden', zegt Westerhof. 'Het RIVM zegt nu: je kan erop voetballen, het is weliswaar niet zo gezond, maar ook niet heel erg. Daar hebben we niets aan. Niemand durft te zeggen dat het levensgevaarlijk is, want dan moeten we de competitie stilleggen. Dus modderen we maar door.'

Lees ook: RIVM: Voetballen op kunstgras is niet gevaarlijk

Stoppen
Het college liet eerder weten volledig te willen stoppen met het maken van kunstgrasvelden. In Amsterdam liggen volgens wethouder Van der Burg (Sport) momenteel 78 kunstgrasvelden waar rubberkorrels in verwerkt zijn. In de toekomst wil de wethouder overgaan op kokos of kurk. 'Als het wat anders is, kom ik er bij u op terug', beloofde Van der Burg de gemeenteraad eind november.