Stad

NL
V

Al 40.000 handtekeningen voor Thejo's Bloemen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 december 2016, 11.30 uur

Al 40.000 mensen zijn het er over eens dat bloemenstal Thejo's Bloemen op de Westermarkt moet blijven bestaan. De populaire bloemenstal dreigt te moeten sluiten omdat eigenaresse Jolanda Evers de vergunning niet op haar naam krijgt.

De stal is al jaren een begrip in de buurt van de Westermarkt. Eigenaresse Jolanda runde de zaak eerst met haar inmiddels overleden man. De vergunning pachtte ze van een buurman. Nu ook hij is overleden probeert ze de vergunning van de stal op haar naam te krijgen. Maar dit wil niet lukken bij stadsdeel Centrum. Jolande vertelde eerder aan AT5 dat ze na de Kerst de boel moet sluiten.

Lees ook: Sluiting dreigt voor bloemenstal door problemen met vergunning

Toen haar klanten hier lucht van kregen, werd er een petitie gestart. Binnen een mum van tijd werden er al 20.000 handtekeningen opgehaald. Nu is dit aantal meer dan verdubbeld. Jolanda zegt 'verbouwereerd en oh zo dankbaar' te zijn op Facebook. 'Op Kerstavond de 40.000 handtekeningen aangetikt! 40.000 maal dank!'.

Lees ook: Ruim 20.000 handtekeningen voor Thejo's Bloemen

Het dagelijks bestuur van de gemeente heeft al aangegeven de zaak onder de loep te nemen. Ook de politiek roert zich: de SP stelde vorige week al raadsvragen.