'Maatjes' voor eenzame jongeren gezocht

0
Whatsapp

Stad

'Maatjes' voor eenzame jongeren gezocht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 december 2016, 21.32 uur

Eenzaamheid is een bekend probleem bij ouderen, maar ook steeds meer jongeren voelen zich alleen. Dat zegt vrijwilligersorganisatie Humanitas.

Met het zogeheten 'maatjesproject' hoopt de organisatie die tieners uit het isolement te trekken. De afgelopen twee jaar zijn er al veertig matches gemaakt, maar de aanvragen blijven binnenkomen.

'Thuis is er een mogelijkheid om te gaan gamen of op Facebook je vrienden te onderhouden', vertelt coördinator Mathilde Franse. 'Veel jongeren zien dat als uitvlucht, maar tegelijkertijd voelen ze zich ook wel alleen en willen ze graag naar buiten, maar lukt dat dan niet meer.'

Schoolwerk
Vrijwilliger Gio is sinds deze zomer het maatje van de 12-jarige Ziad. Ze zien elkaar zo'n twee keer per maand. 'Dat was eigenlijk om hem te ondersteunen, niet alleen met mijn aanwezigheid maar ook om te helpen met zijn schoolwerk bijvoorbeeld', vertelt Gio.

Ziad zelf snapt wel dat de interesse toeneemt. 'Als kinderen niet zoveel dingen doen met bijvoorbeeld een broer of zus, dan zou ik het wel aanraden.'

Whatsapp