Start van hoofdcontent
nl

Taarten van Abel-presentator: 'Ik heb niks met kinderen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 januari 2017, 15.47 uur

Siemon de Jong, bekend van het kinderprogramma Taarten van Abel, is helemaal niet zo'n kindervriend als je misschien zou denken.

De meesterbakker van de Ferdinand Bolstraat doet deze opvallende onthulling in de VARAgids. 'Ik ben wel vriendelijk tegen hen, maar ik heb niks met kinderen', zegt De Jong. Alleen in het programma Taarten van Abel dat hij al twaalf en half jaar presenteert zoekt hij ze op.

De taartenkunstenaar houdt er bovendien niet van om herkend te worden door zijn kleine fans. 'Altijd die herkenning, die opwinding. Ik heb er de energie niet voor', zegt hij.

Lees ook: De Taart van m'n Tante niet uit pand geschopt

'Ik praat met kinderen op dezelfde manier als ik met volwassenen praat. Ik behandel ze niet anders, zeg maar', vertelt De Jong verder. In zijn programma maakt hij samen met een kind een bijzondere taart en ondertussen praat hij over hun leven.

'Ik zit daar gewoon vier uur en later maken ze er televisie van. Ik ben ook helemaal niet bezig met waar ik het over moet hebben. Ik heb het over honderdduizend dingen met die kinderen en later pakken ze er wat verhaallijnen uit.'