Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

'Bejaarde vrouw vermoord om de erfenis'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 januari 2017, 09.31 uur · Foto: AT5

De zoon van de 80-jarige vrouw die vorig jaar werd aangetroffen in een woning aan het Kastanjeplein, blijkt één van de aangehouden verdachten te zijn.

Na haar dood, afgelopen juni, was al duidelijk dat Rietje Willms onder verdachte omstandigheden om het leven was gekomen. De politie wilde er niet veel over kwijt nadat er gisteren drie verdachten aangehouden. Eén van hen is Hans, de 54-jarige zoon van Rietje.

Dat schrijft De Telegraaf. Aanleiding voor de moord zou de erfenis van de vrouw zijn. Daar was al langer ruzie over binnen de familie. Rietje was de weduwe van een vastgoedman die zo'n beetje ieder pand aan het Kastanjeplein in handen had. Haar vier zoons zouden allemaal een deel van de panden erven. Maar Hans zou hebben gesleuteld aan het testament, toen zijn moeder begon te dementeren.

Flink geldbedrag
'Ze kreeg het allemaal niet mee door haar dementie. Uiteindelijk was het zo vastgelegd, dat alleen Hans panden en geld zou erven', zegt een andere zoon, Frank, in de krant. Zelf zag Frank zijn moeder nog maar nauwelijks, ze werd door Hans bij hem weggehouden. 'Als ik voorbij liep, hoorde ik weleens de brievenbus klepperen. "Laat me eruit! Laat me eruit!", riep ze dan.' Ook buurtbewoners bevestigen dit verhaal. De vrouw werd enorm verwaarloosd door Hans.

Uit de autopsie van de vrouw bleek niet dat ze slachtoffer van geweld was. De politie doet nog geen uitspraken over de doodsoorzaak. Behalve zoon Hans is ook diens vriendin aangehouden en een andere vrouw die Rietje verzorgde. Bij Hans en zijn vriendin is bovendien een flink geldbedrag gevonden en in beslag genomen.