Politiek

Kamervragen na beschieten basisschool As Siddieq

1 januari 1900, 00.00 uur · Aangepast 11 januari 2017, 20.01 uur

Whatsapp

PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch heeft aan de minister van Veiligheid en Justitie Kamervragen gesteld vanwege de beschieting van basisschool As Siddieq in Noord.

'Het zijn meer dan acht kogelgaten van buitenaf, ouders en leraren voelen zich niet meer veilig', liet  één van de ouders aan AT5 weten vanmorgen. Op foto's zijn onder meer kogelgaten te zien in muren en deuren. Ook is er een kogelinslag in een raam van een toilet te zien.

Lees ook: Basisschool in Noord beschoten: 'Meer dan acht kogelgaten'

Marcouch wil onder meer van de minister weten hoe vaak islamitische instellingen in Nederland het afgelopen jaar zijn getroffen door vernielingen of bedreigingen. 'Hoeveel van dergelijke voorvallen zijn bij de politie gemeld, is er aangifte gedaan of zijn er bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) bekend?'

Lees ook: Ouders leerlingen beschoten school: 'Waarom doet politie alsof dit normaal is?'

Daarnaast vraagt het Kamerlid zich af of het nodig is om islamitische instellingen, waaronder scholen en moskeeën extra bescherming, te bieden. Marcouch heeft vandaag samen met het Amsterdamse PvdA-raadslid Sofyan Mbarki de basisschool bezocht. 

Whatsapp