Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Vier jaar cel voor seksueel misbruik en filmen van studenten in badkamer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 januari 2017, 22.11 uur

De 54-jarige Teunis O. moet vier jaar de cel in voor het seksueel misbruiken van jonge jongens en het verleiden van tieners tot webcamseks. Ook is de Amsterdammer schuldig bevonden voor het bezitten van kinderporno en voor het maandenlang filmen van studenten aan wie hij kamers verhuurde.

Van de vier jaar cel zijn zes maanden voorwaardelijk, meldt Het Parool. Ook krijgt O. na de celstraf tien jaar een proeftijd, waarbij hij onder meer een psychische behandeling moet volgen. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Op de video's zijn zo'n twintig personen te zien, zes van hen deden aangifte. Ze werden gefilmd in studentenhuizen op het Andreasplein en de Albert Cuypstraat. Dit gebeurde tussen augustus 2014 tot en met eind mei 2015. Het misbruiken van de jonge jongens gebeurde buiten Amsterdam. O. is eerder al door de rechter doorverwezen naar het Pieter Baan Centrum voor onderzoek.

O. bood twee weken geleden in de rechtszaal zijn excuses aan en drukte de slachtoffers op het hart dat het materiaal nooit is verspreid.