Start van hoofdcontent

Stad

nl

Arrestatie overvallers gefilmd vanuit politiehelikopter

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 januari 2017, 17.27 uur

De arrestatie van zes overvallers op de A2 vanmiddag is vastgelegd op camera. De beelden zijn gemaakt vanuit een politiehelikopter. Te zien is hoe de overvallers door een speciaal politieteam met getrokken wapens uit de auto worden gehaald.

De overvallers sloegen toe bij een juwelier op het Buikslotermeerplein in Noord. De mannen dreigden met een mes en een pistool. Er ontstond een vechtpartij, waarbij de vertegenwoordiger gewond raakte aan zijn hoofd. De overvallers zijn Zuid-Amerikanen, maakte de politie zojuist bekend.

De groep sloeg op de vlucht in een auto met een Belgisch kenteken. Op de A2 werd de achtervolging ingezet en een speciaal politieteam dwong de bestuurder te stoppen. Op de beelden gemaakt vanuit een politiehelikopter is te zien hoe drie undercoverauto's de overvallers klemrijden. Gewapende agenten stappen uit en dwingen de overvallers uit de auto te komen. Daarna worden ze in de boeien geslagen. In de auto werd de buit van de verdachten aangetroffen.

Update overval Buikslotermeerplein en de 6 aanh.door de DSI op de A2. De buit lag in de auto van de verdachten. De VD's zijn Zuid-Amerikanen

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) January 20, 2017

Lees ook: Gewonde bij overval op juwelier in Noord: Verdachten gepakt na achtervolging

De zes mannen zitten vast. Eén van de verdachten had zich verstopt in de kofferbak, maar ook hij is uit de auto gehaald.