Doorbraak in zaak diamantroof Schiphol: zeven personen aangehouden

0
Whatsapp

112

Doorbraak in zaak diamantroof Schiphol: zeven personen aangehouden

1 januari 1900, 00.00 uur · Aangepast 21 januari 2017, 17.15 uur

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren en vandaag meerdere aanhoudingen gedaan in verband met de diamantroof op Schiphol in 2005. De aanhoudingen vonden plaats in Amsterdam en Valencia.

Dat gebeurde in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Holland. De zeven aangehouden verdachten zijn vijf mannen en twee vrouwen. Allen zijn afkomstig uit Nederland. De verdachten zitten in beperkingen, daardoor kunnen voorlopig geen Verdere mededelingen gedaan worden. 'Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten', aldus de marechaussee.

De aanhoudingen betekenen een doorbraak in het onderzoek naar de roof. Er werden eerder al mensen aangehouden, maar nooit eerder zo veel.

Diamantroof
Op 25 februari 2005 vond op het beveiligde deel van Schiphol de zogenaamde diamantroof plaats. Een onbekend aantal personen - verkleed als KLM-personeel - wist een waardetransport-auto te stelen met daarin diamanten ter waarde van 72 miljoen dollar. Er is nog steeds een groot deel van de buit vermist, dat al met al een slordige 43 miljoen dollar waard is.

Hieronder onze uitzending uit 2005.

abc5media_video_0

Whatsapp