Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Lasse Schöne van schlemiel naar held: Ajax verslaat FC Utrecht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 januari 2017, 15.34 uur

Het was al weer even geleden dat Ajax in de Galgenwaard wist te winnen FC Utrecht maar vandaag lukte het. Door een streep van Lasse Schöne in de slotfase pakte Ajax de volle winst.

De eerste helft begon zoals verwacht, FC Utrecht gaf flink gas en zette Ajax meteen onder de druk. De ploeg van Peter Bosz had moeite om het eigen spel te spelen maar gaf niet veel weg achterin. 

In de tweede helft kwam het spel steeds meer in evenwicht. Ajax kreeg echter na een uur spelen onverwacht een penalty na hands van Utrechter Barazite. Maar Schöne wist het buitenkansje niet te verzilveren, hij schoot hoog over. Waar de Deen met dreigend puntverlies de schlemiel van de dag leek te worden, maakte hij zijn misser vlak voor tijd in één klap ongedaan. 

De bal kwam na een afgeslagen corner voor de voeten van Schöne terecht die met een verwoestende dropkick in de kruising raak schoot. FC Utrecht drong met lange ballen nog even aan maar wist niets meer klaar te maken. 

De achterstand van Ajax op Feyenoord bedraagt door de overwinning weer vijf punten. Volgende week staat Ajax thuis tegenover ADO Den Haag. 

3 punten mee naar Amsterdam ❌❌❌ pic.twitter.com/FwGuwFuvol

— F-SIDE (@FSideNL) January 22, 2017