Start van hoofdcontent

Stad

nl

Drie jaar celstraf geëist voor verkrachting 15-jarig meisje

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 januari 2017, 18.50 uur

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen van drie jaar geëist tegen twee mannen (19 en 26 jaar oud), omdat ze in augustus 2015 om de beurt een 15-jarig meisje in een auto hebben verkracht nadat ze zou zijn gedrogeerd.

Het meisje zou door haar ex-vriend zijn gedwongen naar het Mercatorplein te komen. Anders zou hij naaktfoto’s van haar op internet zetten. Zij trof hem in een auto aan met de twee verdachten en een persoon achter het stuur. Volgens het OM moest ze witte poeder opsnuiven en een stukje van een blauwe pil innemen. Dat weigerde ze in eerste instantie.

Haar ex-vriend zou echter hebben gedreigd niet alleen de naaktfoto’s openbaar te maken, maar ook in de brievenbus te gooien van de woning waar ze met haar ouders woont. Met z’n vieren zouden ze naar Spaarnwoude zijn gereden waar ze vervolgens om de beurt zou zijn verkracht door de twee verdachten. Uit toxicologisch onderzoek zou later blijken dat cocaïne en MDMA in haar bloed waren aangetroffen.

Volwassenenrecht
De 19-jarige jongen die ten tijde van de verkrachting 18 jaar was, moet volgens de officier van justitie volgens het volwassenenrecht worden berecht vanwege de ernst van het feit. 'Verkrachting is één van de ernstigste feiten die je iemand kunt aandoen. Niet alleen lichamelijk, maar zeker ook de psychische gevolgen voor het slachtoffer. Niemand greep tijdens de verkrachting in. Ze gingen gewoon hun gang zonder zich om haar te bekommeren', aldus de officier van justitie.

De 31-jarige man die de auto bestuurde en de 19-jarige ex-vriend zullen op korte termijn voor de rechter komen. De rechtbank doet op 7 februari uitspraak.