112

NL
V

Woede in Zuidoost om arrestatie 12-jarige jongen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 januari 2017, 14.52 uur

Er heerst grote verontwaardiging in Zuidoost over een aanhouding van een 12-jarige jongen in het winkelcentrum Amsterdamse Poort gistermiddag.

Lees ook: Handhaver slaat Folia-verslaggever in de boeien: 'U hindert mij in mijn werk'

De jongen werd staande gehouden door handhavers van het stadsdeel omdat hij fietste op een plek waar dat niet mocht. Vervolgens gaf hij een valse naam op en wilde hij geen identificatiebewijs laten zien. Ook zou hij de handhavers hebben uitgescholden. 

Op beelden op Facebook is te zien dat hij tot woede van omstanders in de boeien is geslagen door de handhavers. Zij roepen uiteindelijk de ondersteuning in van politie die de jongen meeneemt. 

abc5media_video_0

Beelden: Facebook / Jurgen Wijnruit

Lees ook: [Video] Commotie om hardhandige handhavers op Centraal Station

Roy Ristie van D66 Zuidoost maakt zich zorgen over de verontwaardiging in zijn wijk en roept op tot een onderzoek. 'We verzoeken het Dagelijks Bestuur om per direct diepgaand onderzoek te doen naar de feiten en omstandigheden die tot de arrestatie van deze jongeman geleid hebben en ons alle informatie te verschaffen.'

Ristie wil weten wat het stadsdeel gaat doen om de onrust in de wijk weg te nemen. Ook raadslid Sofyan Mbarki van de PvdA heeft vragen gesteld. Een woordvoerder van het stadsdeel kon nog geen reactie geven voordat alle feiten bekend zijn.