Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vestiging bedrijf ADM-terrein stapje dichterbij

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 januari 2017, 11.55 uur

De vestiging van een bedrijf op het gekraakte ADM-terrein is een stapje dichterbij. Er is door de gemeente bepaald dat een plan van de eigenaar van het terrein voldoet aan het kettingbeding. Dat zijn voorwaarden die de gemeente heeft opgelegd aan de eigenaren.

Het bedrijf dat zich wil vestigen is bergingsbedrijf Koole Maritiem. Het bedrijf wil op het terrein een scheepswerf vestigen. Ze willen er onderhouds-, reparatie- en revisiewerkzaamheden uitvoeren. Er ligt nu ook een aanvraag voor een omgevingsvergunning. Deze is nog in behandeling. De verwachting is niet dat de aanvraag op korte termijn zal volgen.

Van dat de krakers binnen korte tijd weg zouden moeten, is geen sprake. Wel komen ambtenaren van de gemeente binnenkort langs op het ADM-terrein voor een schouw. Dit hoort bij de procedure van de omgevingsvergunning. 

Buiten ruim zeventig bewoners van de culturele vrijplaats, zitten er nog zo'n tweehonderd bewoners buiten de hekken van het ADM-terrein. Het is in principe niet de bedoeling dat die 'buitenhekkers' daar verblijven en zullen op termijn daar weg moeten. Maar daarvoor is ook geen deadline gesteld.

Sinds 1970 wordt er al gesteggeld over het terrein. Het is toen verkocht door de gemeente aan ADM.