Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Rolluiken Stopera dicht voor boze erfpachters

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 januari 2017, 22.05 uur

Demonstrerende erfpachters die in de Stopera hun onvrede wilde uitten op de informatiemarkt kwamen vanavond van een koude kermis thuis.

De erfpachters demonstreren tegen de forse verhoging van de canon. Er was opgeroepen om om vijf uur naar het stadhuis te komen. Intussen was er ook een informatiemarkt aan de gang op de eerste verdieping over de nieuwe regeling. Maar op het moment dat een grote groep naar boven ging werden de rolluiken dicht gedaan. 

Een woordvoerder van de gemeente zei in een eerste reactie dat beveiligers dachten dat het anders te druk zou worden op de markt. Maar de demonstranten vonden het een bewijs dat de wethouder überhaupt niet meer in gesprek wil gaan. Ze scandeerden leuzen om nog eens duidelijk te maken wat ze zien in de nieuwe erfpachtplannen; 'Weg ermee! weg ermee!'

Een half uur later gingen de rolluiken toch weer open. Het is nog onduidelijk of de informatiemarkt nu nog gaande is en of de wethouder nog met de erfpachters in gesprek gaat.

Maar een groot gedeelte geeft daar geen gehoor aan. "Wij blijven!" pic.twitter.com/ELfVuIVciX

— Saïda Maggé (@saida) January 31, 2017

Luik gaat weer open! pic.twitter.com/hDGZWxygRh

— Saïda Maggé (@saida) January 31, 2017

Rond 17.00 uur stonden de woningbezitters nog voor de Stopera te demonstreren:

abc5media_video_1

De beveiliging vd Stopera besloot de luiken te sluiten vanwege de veiligheid. Na bestuurlijk overleg is besloten om ze toch weer te openen.

— Saïda Maggé (@saida) January 31, 2017