Start van hoofdcontent

Stad

nl

Einde aan dancefeest Sensation in de Arena

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 februari 2017, 20.05 uur

Na achttien jaar stopt organisator ID&T met de Nederlandse editie van dancefeest Sensation. Op zaterdag 8 juli vindt de allerlaatste Sensation in Amsterdam plaats, met als thema The Final.

Het belooft een grootste editie te worden, met optredens van onder anderen Hardwell, Sunnery James & Ryan Marciano, Axwell & Ingrosso en Fedde le Grand. Hij is recordhouder van de meeste optredens wereldwijd op Sensation.

De organisatie houdt nog één dj geheim, maar het zou gaan om 'the world's greatest legend'. Tijdens het laatste uur treedt een groot aantal Nederlandse dj's aan, die samen het evenement afsluiten.

Lees ook: 'Van tevoren geschrokken, maar geen moment onveilig gevoeld'

Sensation begon in 2000 in de Arena en trekt jaarlijks zo'n 40.000 bezoekers. Voor de feestgangers geldt de dresscode dat iedereen in het wit gekleed moet komen. Later volgde er ook een 'zwarte' editie, die tussen 2002 en 2008 plaatsvond en waar hardere house werd gedraaid. Het feest verplaatste zich al gauw over de wereld en inmiddels is het in 34 landen verspreid over vijf continenten gehouden.

Iets nieuws
Het concept, dat meerdere prijzen heeft gewonnen, blijft in het buitenland bestaan. Volgens een woordvoerder komt er voor de Nederlandse Sensation iets nieuws in de plaats. Wat dat is, wordt eind dit jaar bekendgemaakt.

De kaartverkoop voor de laatste editie in Amsterdam begint op 27 februari om 16.00 uur.

On July 8th, history will be made when #Sensation transforms the .@AmsterdamArenA into the biggest #nightclub on earth for one last time! pic.twitter.com/9DsUgxMo6x

— Sensation (@sensation) February 15, 2017