Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Voetganger overleden na aanrijding met tram in Slotermeer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 februari 2017, 18.12 uur

Een persoon is vanmiddag overleden bij een aanrijding met een tram op de kruising van de Burgemeester van Leeuwenlaan en de Burgemeester Röellstraat.

Volgens een woordvoerder van de politie is het slachtoffer een voetganger die rond 13.40 uur onder de tram belandde. Meerdere ambulances, brandweerwagens en een traumahelikopter kwamenter plaatse. De omgeving van het incident werd ruim afgezet en er zijn zwarte schermen geplaatst.

Brandweermensen probeerden de tram omhoog te krijgen, zodat ze bij de voetganger konden komen. Tijdens het zogeheten vijzelen ging er iets fout, waardoor de tram naar de zijkant schoof en tijdelijk buiten de rails lag. Een woordvoerder van de brandweer benadrukt dat het slachtoffer toen al overleden was. Tijdens een tweede poging ging het wel goed. 

Meerdere getuigen laten aan AT5 weten dat het slachtoffer meters door de tram meegesleurd is. Het was rond die tijd nog onduidelijk of het om een man of een vrouw gaat. 

Op het kruispunt zijn al meerdere ongelukken gebeurd. Buurtbewoners trokken eerder al aan de bel omdat er sprake van een gevaarlijke situatie zou zijn.

Later meer