Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kruising dodelijk ongeluk al lang bekend als 'blackspot'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 februari 2017, 18.10 uur

Er komt een nieuw onderzoek naar de kruising waar gisteren een 16-jarig meisje overleed. Al tien jaar geleden was het een blackspot.

Op het kruispunt van de Burgemeester Roëllstraat en de Burgemeester van Leeuwenlaan in Nieuw-West, kwam gistermiddag een 16-jarig meisje onder een tram terecht. Ze overleed ter plekke.

Geen verkeerslichten
'In het verleden was de kruising een blackspot', laat een woordvoerder van de gemeente weten. Daarom is er in 2006 al een waarschuwingsinstallatie bij de tramovergang geplaatst. Zo'n systeem maakt een alarmerend geluid als er een tram aan komt rijden.

Lees ook: Slachtoffer dodelijk tramongeluk is 16-jarig meisje

Vijf jaar later, in 2011, keek de gemeente of er ook verkeerslichten geplaatst moesten worden. Toen werd besloten dat dat niet nodig was.

Toch aanpassingen
Na een ongeluk in 2015 was er opnieuw een schouw. Dit keer leidde het wel tot nieuwe plannen om de kruising aan te passen. De gemeente wil de oversteekplaats geschikt maken voor fietsverkeer uit twee richtingen. Daardoor zou de situatie overzichtelijker worden voor alle verkeersdeelnemers.

Lees ook: Buurt wil stoplichten na zoveelste ongeluk op kruispunt in Nieuw-West

Het ontwerp voor deze aanpassing is al klaar, maar de werkzaamheden zullen pas komende zomer plaatsvinden. Voor die tijd komt er nu opnieuw een schouw om de verkeersveiligheid van het kruispunt te onderzoeken, naar aanleiding van het tragische ongeluk gistermiddag.

Stoplichten
Vorig jaar riepen buurtbewoners de gemeente nog op om verkeerslichten te plaatsen bij de tramovergang. Toen was er ook al een ongeluk.

Op sociale media verschenen vandaag berichten van vrienden van het 16-jarige meisje dat gisteren overleed. Haar omgeving is in diepe rouw en kan het nieuws nauwelijks bevatten.