Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

MBO'ers kunnen straks op school stemmen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 maart 2017, 22.35 uur

MBO-scholieren kunnen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen gewoon stemmen op hun eigen school. Er komen namelijk stembureaus op acht MBO-scholen in de hele stad.

Hiertoe is besloten nadat PvdA-raadslid Sofyan Mbarki twee weken geleden het college had opgeroepen om stembussen te plaatsen in MBO-scholen. Zo moet de drempel voor scholieren om te gaan stemmen op 15 maart worden verlaagd.

De scholen die een stembureau krijgen zijn het ROC van Amsterdam in het Centrum, College Westpoort in Nieuw-West, College Noord in Noord en in Zuidoost, het Wibautcollege in Oost, ROC College Centrum in West, ROC TOP De Donge in Zuid en de Sportacademie in Zuid.

'Als gemeente Amsterdam is het onze verantwoordelijkheid om niet alleen het belang van verkiezingen benadrukken, maar ook de drempel om mee te doen te verlagen. Ik ben er ontzettend blij mee dat het is gelukt om de democratie dichterbij deze MBO'ers te brengen', zegt het raadslid.

De PvdA'er ging de afgelopen dagen verschillende scholen rond om scholieren bewust te maken van het belang te gaan stemmen. Dit blijft hij tot de verkiezingen nog doen. Hij zal ook gaan stemmen op een MBO-school.