Start van hoofdcontent

Stad

nl

Graffiti-kunstwerk Van der Laan op Wibautstraat per ongeluk verwijderd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 maart 2017, 17.33 uur · Foto: Twitter / @kampseedorf

Het portret van Van der Laan op een van de metro-ingangen op de Wibautstraat in Oost is verdwenen. Het GVB laat weten dat het kunstwerk per ongeluk door een schoonmaker is verwijderd.

Lees ook: Graffiti-kunst voor zieke Van der Laan: 'Klasse'

Kunstenaarscollectief Kamp Seedorf bracht de schildering begin februari aan om de burgemeester een hart onder de riem te steken, nadat bekend werd dat hij aan longkanker lijdt. Veel Amsterdammers konden het kunstwerk waarderen, inclusief de gemeente.

abc5media_image_1

In samenspraak met vervoersbedrijf GVB, beheerder van het station, werd besloten dat het kunstwerk mocht blijven. Echter blijkt de schildering woensdagavond te zijn Verwijderd. 'Vage shit', zegt het kunstenaarscollectief tegen Het Parool. 'We hebben er echt alleen maar goede reacties op gekregen. Ook van de burgemeester zelf. Dit is wel echt een teleurstelling.'

Een woordvoerder van het GVB meldt dat een schoonmaker niet goed op de hoogte was van de uitzondering. 'Het is heel erg jammer.' Het kunstenaarscollectief is welkom om het kunstwerk opnieuw aan te brengen, aldus het vervoersbedrijf.