Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zakkenrollerjager filmt arrestaties op terras: 'Gekkenwerk jongens'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 maart 2017, 12.52 uur · Foto: YouTube.com / Boevenspotter

Berucht bij zakkenrollers en vooral bekend van zijn kanaal op YouTube: boevenvanger Jaime van Gastel. In een nieuwe video is te zien hoe de zakkenrollerjager samen met een team van de politie jacht maakt op twee zakkenrollers.

Jaime spot de twee rollers, een man en een vrouw, op het Damrak. De twee staan naar een rij van bezoekers van het populaire museum Body Worlds te kijken, op zoek naar slachtoffers. 'Kijk, kijk, onze boefjes. Ze gaan eraan vandaag. het zakkenrollersteam is scherp. Welkom in Amsterdam', zegt Van Gastel terwijl hij ze volgt.

Lees ook: Zakkenroller-jager op YouTube groot succes: 'Het is echt bizar'

'Weer twee in de boeien geslagen'
Samen met het speciale zakkenrollersteam van de politie volgt hij de dieven, die dan al drie rolpogingen gedaan hebben, tot op een terras op het Rembrandtplein. Daar grijpen de drie agenten in burger in en worden de twee gearresteerd. 'Ze worden nu inde boeien geslagen. Eindelijk zijn ze aangehouden, weer twee. Gekkenwerk jongens. Zoals het hoort, weer twee in de boeien geslagen.'

Van Gastel - winkelmanager van beroep - gaat in zijn vrije tijd achter winkeldieven en zakkenrollers aan en filmt alles, tot hun arrestatie toe. Zijn video's zijn razend populair en worden vele duizenden keren bekeken.