Start van hoofdcontent

Stad

nl

'In politiek opzicht is het echt klote hoe de Turkse minister behandeld is'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 maart 2017, 22.11 uur

Turkse Nederlanders hebben gisteravond en vandaag in de stad gedemonstreerd na het gedwongen vertrek van de Turkse minister voor Familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya. Hoewel de rust aan het begin van de middag weer was teruggekeerd, gingen er aan het einde van de middag honderden mensen de straat op.

De Turkse Nederlanders die AT5 vanmiddag sprak zijn het niet eens met het optreden van de Nederlandse overheid. Ze snappen niet dat een Turkse minister het land is uitgestuurd. 'In politiek opzicht is het echt klote hoe ze behandeld is. Het is niet normaal hoe de situaties eigenlijk verlopen. Ze hadden minimaal toestemming kunnen geven dat zij het Turkse consulaat binnen kon gaan', aldus een van hen.

Lees ook: Turkse Nederlanders demonstreren in West en op de Dam

'Ik leef in Nederland en ik ga straks mijn stem uitbrengen. Er zijn binnenkort verkiezingen in Nederland en de huidige regering en zijn aanhangers kunnen van mij de pot op.' Een andere Turkse Nederlander zegt het belachelijk te vinden dat de reis van de minister is geannuleerd. Een vrouw vraagt zich af wat andere Nederlanders vinden van het optreden van de overheid.

Een Turkse Nederlander gisteravond: 'We houden van onze vlag, we houden van ons volk, we houden van Erdogan.'

Lees ook: Voorzitter Turkse arbeidersvereniging: 'Spreek loyaliteit uit aan Nederland'