Start van hoofdcontent

Stad

nl

Krokodillenman Ferry had geen idee: 'Het was een vriendendienst'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 maart 2017, 18.32 uur

Wist Ferry P. dat zijn krokodillen over koffers met tonnen aan contanten waakten en was dat geld verdiend met drugshandel of niet? Deze vragen stonden vandaag centraal tijdens de tweede dag in de zaak tegen de zogenoemde krokodillenbende.

In het onderzoek naar de bende werd tijdens een huiszoeking in Oost in het terrarium van de krokodillen ruim twee ton gevonden. Dat geld werd door de politie en het Openbaar Ministerie bestempeld als drugsgeld. Een voorbarige conclusie, vindt de advocaat van Ferry P. 

'Dat vind ik kwalijk omdat mijn cliënt daarmee geraakt wordt, het heeft er voor gezorgd dat hij vanaf dat moment geen leven meer had', zegt raadsman Leon Rommy. Door die uitlatingen werd Ferry P.aangesproken op het feit dat hij de baas zou zijn van die zogenoemde drugskrokodillen.

abc5media_image_1

Terwijl hij, naar eigen zeggen, geen idee had wat hoofdverdachte Roel D., verstopte in het verblijf. 'Het is een vriendendienst geweest', zegt Rommy. 'Het is gegaan zoals het is gegaan. Hij dacht dat er spaargeld in zat en daarom heeft hij ermee ingestemd.' 

Voor P. betekent de strafzaak bijna het einde van zijn onderneming. 'Hij slaapt er heel slecht van, het is aandacht die je niet wil en het heeft zijn bedrijf geen goed gedaan.' Donderdag volgen de strafeisen tegen de tien verdachten in de zaak.