Start van hoofdcontent

Stad

nl

Lange wachtrij voor jaar lang gratis donuts

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 maart 2017, 14.00 uur

Tientallen mensen hebben zich vanochtend vroeg verzameld voor de ingang van Dunkin Donuts' aan de Nieuwendijk. De eerste honderd klanten krijgen een jaar lang iedere dag een gratis donut.

Gistermiddag om 16.00 uur stonden de eerste belangstellenden al aan de deur. De zaak gaat om 7.00 uur open.

Lees ook: Vijftien uur in de rij voor gratis donuts: 'Precies waar ik op had gewacht'

De Amerikaanse bakkerij- en koffieketen keert terug in Nederland, na een mislukt avontuur jaren negentig. Het bedrijf kwam destijds niet verder dan vijf zaken, die in 2000 de deuren sloten. Volgens operationeel directeur Roberto Fava, ook wel bekend als ondernemer achter de Ice Bakery-keten, is er inmiddels wel wat veranderd in Nederland. Iedereen koopt wel eens een beker koffie voor onderweg en daar past volgens hem een zoete donut goed bij.

160 filialen
Dunkin' Donuts voorziet op termijn ruimte voor circa 160 filialen in ons land. Alleen dit jaar al openen acht tot negen filialen de deuren, onder meer in Utrecht en Rotterdam. De komende vijf jaar moeten er zeker 25 vestigingen komen.

Dunkin' Donuts heeft wereldwijd meer dan 12.200 zaken in 45 landen. De eerste vestiging in Amsterdam verkoopt 'typisch op Nederland afgestemde donuts', met bijvoorbeeld een Delfts blauw patroontje of het wapen van Amsterdam in de topping. Ook is er een variant die naar stroopwafel smaakt.