Liquidatie Djordy Latumahina was vergissing, vijf verdachten opgepakt

De recherche gaat er nu vanuit: de liquidatie van de 31-jarige Djordy Latumahina in oktober was een vergissing. Er zijn vanochtend vijf verdachten aangehouden bij verschillende invallen in de regio. Dat bevestigt de politie.

Het scenario dat het om een persoonsverwisseling ging, kwam al snel in het onderzoek naar voren. Korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg zei in oktober vorig jaar dat er al ernstig rekening mee gehouden werd. De vijf verdachten van tussen de 25 en 50 jaar oud zitten in alle beperking vast. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. 

Vanavond zullen er in Opsporing Verzocht beelden van de schutters en de bestuurder van de vluchtauto getoond. Zij zijn nog altijd voortvluchtig. Er is een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. 

Lees ook: Korpschef: 'We houden ernstig rekening met vergismoord in zaak-Latumahina'

Fatale schietpartij
De 31-jarige Djordy Latumahina werd 8 oktober vorig jaar doodgeschoten in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein. Hij zat in zijn auto met zijn vriendin en 2-jarige dochter toen hij onder vuur werd genomen. Latumahina overleed aan zijn verwondingen, zijn vriendin raakte ernstig gewond. Zijn dochtertje bleef ongedeerd. 

Latumahina, van Molukse afkomst en geboren in Ede, timmerde al enige jaren aan de weg met zijn eigen bedrijf Concept385. Met het bedrijf ontwikkelde hij feestconcepten en hielp hij de clubs met de marketing van hun evenementen. Ook was hij actief bij club Bitterzoet als programmeur en stond hij als DJ $OLO ook zelf regelmatig achter de draaitafel.

Lees ook: Doodgeschoten Latumahina (31) was actief in reclamewereld en uitgaansscene