Direct veel tips na tonen beelden daders vergismoord Djordy Latumahina

Nog tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht over de moord op Amsterdammer Djordy Latumahina heeft de politie dinsdagavond zo'n twintig tips binnengekregen. In het programma werden beelden vrijgegeven van de mannen die verdacht worden van de liquidatie op Djordy Latumahina. Het gaat om twee vermoedelijke schutters en de bestuurder van de vluchtauto. Zij zijn vastgelegd op bewakingsbeelden die op de dag van de moord zijn gemaakt.

De recherche gaat er inmiddels vanuit dat de moord op de 31-jarige Latumahina in oktober een vergissing was. Er zijn vanochtend vijf verdachten, in de leeftijd van 25 tot 50 jaar, aangehouden bij verschillende invallen in de regio. Naar de drie verdachten die vanavond zijn getoond wordt nog gezocht. Er is een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

De persoon waarop de daders het vermoedelijk gemunt hadden, lijkt een medebewoner van het appartementencomplex aan het Koninklijk Wilhelminaplein. Hij reed vermoedelijk in een auto die op die van Latumahina leek. Inmiddels is die persoon verhuisd.

De schutters vluchtten na hun daad rond 17.30 uur in een gestolen grijze Volkswagen Caddy. Niet ver van de parkeergarage, op de Wittgensteinlaan, staken ze die wagen in de brand. Ze rennen via een paadje langs het water achter een aantal flatgebouwen naar een zwarte Seat Leon, die daar op hen stond te wachten. De vlucht eindigt abrupt in Hoofddorp, met een lekke band in de berm. De drie zijn er vervolgens te voet vandoor gegaan.

Fatale schietpartij
Djordy Latumahina werd 8 oktober vorig jaar doodgeschoten in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein. Hij zat in zijn auto met zijn vriendin en 2-jarige dochter toen hij onder vuur werd genomen. Latumahina overleed aan zijn verwondingen, zijn vriendin raakte ernstig gewond. Zijn dochtertje bleef ongedeerd. 

Latumahina, van Molukse afkomst en geboren in Ede, timmerde al enige jaren aan de weg met zijn eigen bedrijf Concept385. Met het bedrijf ontwikkelde hij feestconcepten en hielp hij de clubs met de marketing van hun evenementen. Ook was hij actief bij club Bitterzoet als programmeur en stond hij als DJ $OLO ook zelf regelmatig achter de draaitafel.

Lees ook: Doodgeschoten Latumahina (31) was actief in reclamewereld en uitgaansscene