Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zes verdachten zaak-Latumahina langer vast

31 maart 2017, 19.53 uur · Aangepast 31 maart 2017, 20.25 uur

De zes mannen die deze week zijn opgepakt voor de vergismoord op Amsterdammer Djordy Latumahina blijven langer in de cel.

Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam vrijdag beslist. De zes blijven nog zeker twee weken in voorlopige hechtenis.

Vijf van de zes, tussen de 25 en 50 jaar oud, werden dinsdagochtend vroeg aangehouden. De politie arresteerde woensdag een zesde verdachte, een 44-jarige Hagenaar. De politie vermoedt dat onder deze zes een van de schutters en de bestuurder van de vluchtauto zitten. Naar een tweede schutter wordt nog gezocht.

Fatale schietpartij
De 31-jarige dj werd op 8 oktober onder vuur genomen in zijn auto in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in West. Hij stierf ter plekke. Zij vriendin raakte zwaargewond. Hun tweejarige dochtertje zat achterin en bleef ongedeerd.

De politie gaat ervan uit dat sprake is van een persoonsverwisseling. Het vermoedelijke doelwit woonde in hetzelfde appartementencomplex en reed in eenzelfde soort auto. Hij is inmiddels verhuisd.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een beloning uitgeloofd van 25.000 euro voor de gouden tip die leidt naar de veroordeling van de daders.

Lees ook: Dossier: alles over de liquidatie van Djordy Latumahina