112

NL
V

Advocaat van Hero Brinkman overrompeld: 'Het is heftig'

3 april 2017, 14.26 uur

De advocaat van inspecteur Hero Brinkman is overrompeld door de aanhouding van zijn cliënt. Hij heeft nog geen idee waar de verdenking op gebaseerd is.

Dat zegt advocaat Richard van der Weide tegen AT5. Het voormalige PVV-Kamerlid werd vanmorgen ontboden en aangehouden, hij wordt verdacht van schending van het ambtsgeheim. Maar om welke zaak of informatie het gaat, is nog een mysterie. 'Daar kan ik niks over zeggen, omdat ik het echt niet weet', zegt Van der Weide. 'Ik weet niet waarop de verdenking gebaseerd is.'

Lees ook: Politie-inspecteur Hero Brinkman opgepakt wegens schending ambtsgeheim

'Ik ben ook wat overrompeld, ik heb dit niet zien aankomen', zegt de raadsman. Van der Weide en Brinkman hadden de afgelopen tijd wel af en toe contact omdat de politieman in een ontslagprocedure zit. Maar de aanhouding van vanmorgen blijkt een enorme, onaangename verrassing. Hij vermoedt dat dit ook voor zijn cliënt geldt. 'Het is heftig', aldus de advocaat.

Medewerker aangehouden op verdenking van schenden ambtsgeheim https://t.co/ryLZyZyxsF #Amsterdam via @Politie

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) 3 april 2017

Lees ook: 'Rechercheur Hero Brinkman ernstig in de fout'

Brinkman zit op dit moment ingesloten en wordt later vandaag verhoord. De politie doet onderzoek in zijn woning in Middenbeemster.

Lees ook: Van der Laan over tv-optreden Hero Brinkman: 'Zelden zo gelachen'