Start van hoofdcontent

Stad

nl

Homostel ernstig bedreigd en mishandeld in West

10 april 2017, 17.13 uur · Aangepast 11 april 2017, 12.18 uur

De politie heeft beelden vrijgegeven van een man die in januari dit jaar twee mannen in West heeft aangevallen.

Twee mannen, een stel van 35 en 37 jaar oud, zitten op 23 januari nietsvermoedend samen op de fiets naar een dansschool aan de Chasséstraat in West. Als ze een voetganger passeren begint die uit het niets te schelden en te beledigen vanwege hun seksuele geaardheid.

Lees ook: Opnieuw man aangehouden voor mishandeling homostel bij pont achter CS

Als het stel later hun fiets stalt bij de dansschool komt de man hen achterna. Er ontstaat een vechtpartij tussen één van de mannen en de voetganger. Er vallen meerdere klappen en één van de mannen krijgt een knietje in zijn buik van de dader. In de worsteling zijn allerlei spullen op de grond gevallen, waaronder de muts van de dader.

Het homostel neemt deze per ongeluk mee naar binnen de dansschool in. De dader komt zijn muts halen, in de dansschool worden duidelijke beelden van hem gemaakt. Deze zijn vrijgegeven in AT5's Bureau 020. Hij bedreigt het stel nog een keer met de dood voordat hij vertrekt. Buiten steekt hij ook nog de banden lek van de twee mannen.

Lees ook: Mishandelde homo: 'Nooit gedacht dat dit in Amsterdam, in mijn stad, zou gebeuren'

Mensen die weten wie de man is, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.