Start van hoofdcontent

Cultuur

NL
V

Leegte naast Arena wordt opgevuld met poppodium, theater en woontorens

11 april 2017, 13.00 uur · Aangepast 11 april 2017, 13.52 uur · Foto: Gemeente Amsterdam

Het Arena Park in Zuidoost krijgt een poppodium. Nu kunnen muziekliefhebbers al terecht bij Afas Live, de Ziggo Dome en de Arena.

Ongeveer 1500 mensen moet het jongste poppodium van Zuidoost kunnen opvangen, waarmee het een vergelijkbare capaciteit zal krijgen als de Melkweg en Paradiso. De plannen voor het poppodium passen in een bredere visie voor de 2,5 hectare. 

Urban Interactive District
Begin april stemde het college van B&W in om het gebied als zogenoemd Urban Interactive District te ontwikkelen. Concreet betekent dat naast wonen en werken er ook een theater en dus een poppodium komt. Ook moeten bedrijven aangetrokken worden die zich bezig houden met Virtual Reality. De combinatie van wonen, werken en uitgaan moet volgens de gemeente centraal komen te staan.

De te bouwen twee- en drie-kamerappartementen van het project zullen worden onderverdeeld in dertig procent sociale huur en veertig procent middelhoge huur. Voor de resterende dertig procent wordt nog bepaald of het in de verkoop gaat of verhuurd wordt.

'Amsterdam heeft al jaren een hoge ambitie voor het Arena Park. Tijdens de economische crisis is het plan in de ijskast gezet. Nu kunnen we er weer mee aan de slag', aldus een tevreden Wethouder Eric van der Burg (Grondzaken). De komende tijd wordt er verder gewerkt aan een schetsontwerp, dat in december klaar moet zijn.