Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Canta-protest: toeterende brommobielen voor Stopera

13 april 2017, 16.44 uur · Aangepast 13 april 2017, 21.02 uur

Het was een oorverdovend lawaai vandaag voor het stadhuis. Zo'n twintig bestuurders van brommobielen hielden vandaag een toeterend protest, omdat ze hun geliefde Canta willen behouden.

De gemeente kondigde onlangs aan dat ze opnieuw gaan kijken, aan de hand van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, wie er zo'n brommobiel echt nodig heeft van de gemeente en wie zonder kan. 

80 mensen moeten brommobiel inleveren
Mensen die voor 2010 een Canta kregen toegewezen omdat het openbaar vervoer destijds niet voldoende was, zijn door de gemeente herkeurd. En van de inmiddels 170 herkeurde eigenaren moet er nu 80 hun geliefde brommobiel inleveren.

Lees ook: Nog even en de gemeente neemt Joop zijn Canta af: 'Kan geen kant meer op'

Dit stuitte op veel verzet onder Canta-bezitters die echt niet zonder hun brommobiel kunnen. Voor hen is de situatie simpelweg niet veranderd. Petra Muyderman begon een petitie. Haar vader heeft polio en jeugdspasme en hij heeft te horen gekregen dat hij zijn karretje moet inleveren. De petitie is inmiddels ruim 400 keer ondertekend.

Wethouder Van der Burg niet in de stad
Vanmiddag kwamen 24 eigenaren van Canta's, mét hun autootje bij elkaar voor de Stopera om daar te demonstreren tegen het beleid van de gemeente. Ze wilden met hun getoeter wethouder Van der Burg naar buiten zien te krijgen. Tevergeefs, zo bleek. De wethouder was niet in de stad.