Een jacuzzi en schuurrotsen: het nieuwe olifantenverblijf van Artis is bijna klaar

Moeder Thong Thai, en dochters Yindee en Sanuk moeten het nu nog even met hun oude kleine verblijf doen. Maar als het goed is kunnen ze binnenkort verhuizen naar hun nieuwe 'Indiase savanne'.

Even in de jacuzzi, spelen onder een fontein of uitgebreid kroelen in een modderpoel, het klinkt als een wellness-resort maar het is straks het nieuwe onderkomen voor de olifanten van Artis. Het verblijf wordt minstens vier keer zo groot als het oude hok.

'Op zoek naar eten als in de natuur'
Landschapsarchitect Thijs de Zeeuw vertelt over het ontwerp van het nieuwe hok. 'We hebben geprobeerd om heel veel diversiteit aan te leggen, bijvoorbeeld dat verzorgers eten kunnen verstoppen. Er komen voedermachines, net als in de natuur moeten ze dan op zoek naar eten.'

Rotspartijen en fonteinen
Maar dat is zeker niet de enige nieuwigheid waarmee de beesten straks verwend gaan worden. Olifanten zijn namelijk heel druk met hun lichaamsverzorging en ze zijn dol op water. Een enorm zwembad met fonteinen en jacuzzistralen moet ze straks veel plezier gaan brengen. Maar ook kunstmatig aangelegde rotspartijen gaan bijdragen aan het olifantengeluk, zegt De Zeeuw. 'Ze houden heel erg van het schrapen van hun huid en van hun rug.'

Over anderhalve maand moet het verblijf helemaal af zijn en dan zal ook blijken of de olifanten gebruik gaan maken van alle extra's.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie