Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie: 'Drukte maakt hulpdiensten het werk onmogelijk'

19 april 2017, 14.17 uur · Aangepast 19 april 2017, 19.13 uur

Zelfs met zwaailicht en sirene komen de hulpdiensten soms nog maar moeilijk door de overvolle straten in de binnenstad. Dat levert gevaarlijke situaties op in geval van nood.

Dat zegt politiecommissaris Jan Pronker in het AT5 Druktedebat. 'Eigenlijk is het elk weekend wel spannend voor ons in het Wallengebied. Dat de collega's als het echt nood is, heel moeilijk ter plaatse kunnen komen om mensen te helpen of een aanhouding te verrichten', zegt Pronker.

Lees ook: Politie 'twenty-four-seven' bezig met drukte in de stad

Bij zulke drukke situaties in de stad, is handhaven eigenlijk onmogelijk. 'De situatie is natuurlijk wel zo dat als het overvol is in de straten en wij moeten ergens snel bij komen, dat er ook met zwaailicht en sirene heel moeilijk door te komen is.' Volgens Pronker kampt niet alleen de politie met dit probleem, maar ook de brandweer en de ambulancedienst.

AT5 Druktedebat
De stad wordt overspoeld door toeristen. Dat heeft allerlei negatieve effecten op de leefbaarheid van Amsterdam. Van drukte op straat en een chaotische woningmarkt tot verschraling van het winkelaanbod en onveilige situaties.

Lees ook: Politie waarschuwt voor panieksituaties door 'overcrowding' in binnenstad

In het AT5 Druktedebat gaan bewoners, experts, wethouders en andere betrokkenen in gesprek over ergernissen en oplossingen. De volledige uitzending kun je hier vinden.