Start van hoofdcontent

Stad

nl

Minderjarige overvaller schoenenwinkel Bijlmerplein gezocht

20 april 2017, 14.01 uur · Aangepast 26 april 2017, 13.35 uur

De politie heeft beelden vrijgegeven van een vermoedelijk minderjarige overvaller van een schoenenwinkel aan het Bijlmerplein in Zuidoost. De winkel werd in de ochtend van 31 januari overvallen door twee jongeren.

Op beelden is te zien dat de gezochte overvaller duidelijk herkenbaar de winkel binnen loopt. Hij trekt een mes en bedreigt twee personeelsleden. Niet veel later komt de tweede overvaller met een vuurwapen de winkel in. Personeel wordt naar achteren geleid waar ze geld moeten afstaan.

Lees ook: Schoenenwinkel Van Haren Bijlmerplein overvallen

16-jarige medepleger gepakt
De overvaller met het vuurwapen is inmiddels gepakt. Hij bleek 16 jaar oud te zijn. Vandaar dat de politie denkt dat ook de nog gezochte overvaller minderjarig is. Vanwege de ernst van het misdrijf heeft de politie ervoor gekozen om de minderjarige overvaller herkenbaar in beeld te brengen, in het AT5-programma Bureau 020.

De politie vermoedt dat de gezochte overvaller ook betrokken zou kunnen zijn bij een beroving van een drogist op het Holendrechtplein, een maand later. Bij die beroving werd een zwangere medewerker bedreigd.