Start van hoofdcontent

Cultuur

NL
V

Alleen Efteling populairder dan Rijks en Van Gogh

20 april 2017, 17.25 uur · Foto: Irwan van Runt

Het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum zijn allebei in de top 3 drukstbezochte dagattracties van 2016 te vinden. De twee musea moeten alleen de Efteling voor zich dulden.

In een top 50 van populaire dagattracties die NBTC Holland Marketing opstelde staan de drukst bezochte attractieparken, dierentuinen, musea, sportieve recreatiegelegenheden en andere bezienswaardigheden in heel Nederland.

De Efteling stond vorig jaar ook al op de eerste plaats. Afgelopen jaar trok het park ruim 4,7 miljoen bezoeken. Het Rijksmuseum staat met een bezoekaantal van ruim 2,2 miljoen stevig op de tweede plek en het Van Gogh Museum staat op nummer drie met ruim 2 miljoen bezoeken. De Zaanse Schans volgt op de vierde plek met bijna 1,9 miljoen bezoeken. Een rondvaart door de gracht met Lovers staat op de vijfde plek met 1,8 miljoen bezoeken.

In de top 50 staan overigens relatief veel Amsterdamse attracties. Ook Stromma (voorheen Canal Company), Artis, het Anne Frank Huis, de Heineken Experience, het Sexmuseum, het Stedelijk, Nemo, de Jaap Edenbaan, de Hermitage en het Amsterdam Museum zijn op de lijst te vinden.

Het Van Gogh Museum trok de meeste buitenlandse bezoekers in 2016. Liefst 1,8 miljoen bezoeken kwamen uit het buitenland.