Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ouders van uitgelote Thijmen stappen naar rechter: 'Hij is nergens welkom'

12 mei 2017, 20.32 uur

Ouders van leerlingen die zijn uitgeloot voor de school van hun keuze, spannen een rechtszaak aan tegen schoolvereniging OSVO. Ze betwijfelen of OSVO de loting rechtvaardig en correct heeft uitgevoerd.

Thijmen is een van de 44 leerlingen die werd uitgeloot. Hij gaf zich op voor maar liefst vijftien scholen, maar bij alle vijftien is hij niet welkom. Bij een tweede lotingsronde bleek er nog een plekje voor hem op de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert, maar dat ziet hij absoluut niet zitten. 'Bij die school kreeg ik geen warm gevoel, zoals ik bij die andere scholen had'.

Lees ook: Ouders uitgelote scholieren stappen naar de rechter

Nu gaat hij waarschijnlijk komend jaar naar een school in Velsen. Reistijd: 50 minuten. De moeder van Thijmen laat het er niet bij zittenen stapt naar de rechter. 'Hij is gewoon nergens welkom', zegt ze.

Alles volgens de regels

'Een kortgeding zie ik met vertrouwen tegemoet', zegt Rob Oudkerk van de OSVO. 'We hebben alles volgens de regels gedaan. Als we een ander systeem zouden hanteren, zouden er nog veel meer kinderen buiten de boot vallen'.

Toch mag Thijmen nog (een beetje) hoop houden. De OSVO heeft vanochtend beloofd naar oplossingen voor de leerlingen te zoeken.