Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Gemeentebordeel gaat bijna open: 'Sekswerkers bepalen hier alles zelf'

13 mei 2017, 20.54 uur

Nog een paar dagen en dan opent 'Eigen Raam', ook wel bekend als het gemeentebordeel, zijn deuren. In de vier panden op de Oudezijds Achterburgwal zitten veertien ramen die straks kunnen worden gehuurd door sekswerkers. AT5 kreeg alvast een exclusieve rondleiding. 

De sekwerkers zelf zijn er nog niet, maar het interieur is zo goed als af. Het waren de sekswerkers zelf die een groot aandeel hadden in de inrichting van het bordeel, zoals een ondergrondse passage. 'Het geeft de klanten ook een stukje anonimiteit, hier hebben de sekswerkers zelf om gevraagd', vertelt Justine Le Clercq, woordvoerder van My Red Light.

Lees ook: 'Gemeentebordeel' loopt minimaal half jaar vertraging op

Het bordeel telt in totaal veertien ramen. Vrouwen, mannen, transgenders: iedereen kan hier een kamer huren. Pooiers zijn er niet te vinden. Sekswerkers zelf zijn de baas. Een intake-gesprek is wel verplicht. 'Dan wordt alles doorgenomen en je gegevens opgeschreven. We vertellen natuurlijk ook over My Red Light. Dan wordt ze duidelijk dat de sekswerkers zelf hier alles bepalen', legt Le Clercq uit.

Lees ook: Koper gevonden voor 'gemeentebordeel', maar nog onvoldoende prostituees

Het bordeel zou binnen een paar dagen haar deuren moeten openen.