Ajax

NL
V

Ajax-fan wil naar Stockholm, huurt zelf vliegtuig met bemanning

17 mei 2017, 10.01 uur · Aangepast 17 mei 2017, 11.57 uur · Foto: taxi1108

Tickets voor de Europa League-finale zijn lang en breed uitverkocht en prijzen voor vliegtickets naar de finale in Stockholm rijzen de pan uit. Dus de Amsterdamse ondernemer Eron Pieren besloot het heel anders aan te pakken: hij huurde zelf een complete Airbus met bemanning om naar Stockholm te vliegen.

'Alles zit propvol, de tickets zijn onbetaalbaar of je moet een enorme omweg maken. Anders blijven alleen auto en bus over, twintig uur heen en twintig uur terug', zegt Pieren in De Telegraaf. Hij huurt in Italië een vliegtuig met complete bemanning en landingsrechten om daarmee op 24 mei van Schiphol naar Stockholm te vliegen.

150 stoeltjes
Eron heeft een felbegeerd kaartje voor de finale en vliegt dus met zijn 'eigen' Airbus mee, die plek biedt aan 150 passagiers. De rest van de stoeltjes verkoopt hij aan liefhebbers voor 750 euro per retour. Ter vergelijking: een directe vlucht heen en terug is nu al ruim 1000 euro en er is nog maar beperkt plek. 

Kosten
Verdienen wil Eron niet aan zijn finalevlucht naar Stockholm. 'Alleen die Airbus charteren kost me al rond een ton. En dan komen er nog allerlei kosten bij. Het belangrijkste is dat we gaan. Als er genoeg interesse is, zet ik er een tweede toestel bij', belooft Eron. 

Niet de enige
Hij is overigens niet de enige die zelf besloot een vliegtuit te huren. Ook Ajacied Niels Hoffman heeft een eigen vliegtuig geregeld. Hij heeft een Boeing 737-800. In totaal heeft die vlucht 189 zitplaatsen. Er zijn volgens hem nog een paar plekken vrij.

Extra vluchten
De reispartner van Ajax, TUI-Kras, zette eerder al extra vluchten in naar Stockholm. Maar volgens de reisorganisatie zitten deze vluchten al helemaal vol. Ook de zeven extra vluchten van Corendon zijn volgeboekt. De organisatie overweegt nog een achtste vlucht in te zetten.