Politiek

NL
V

Wethouder Kukenheim naar San Francisco om LHBT-samenwerking te intensiveren

17 mei 2017, 17.03 uur · Aangepast 17 mei 2017, 17.59 uur · Foto: Flickr/Dale Cruse

Wethouder Simone Kukenheim van Diversiteit, Onderwijs en Jeugd reist 21 mei af naar partnerstad San Francisco. Doel is om de samenwerking op het gebied van mensenrechten, LHBT, hiv/aids en onderwijs te intensiveren.

Er gaat ook een aantal andere maatschappelijke organisaties mee met de trip. Sinds 2014 is er een samenwerkingsovereenkomst met de stad in Californië. Amsterdam en San Francisco hebben raakvlakken. Beide zetten het lokale beleid in om diversiteit, inclusie en gelijke kansen te vergroten.

Op 22 mei wordt in San Francisco door Amsterdam de Pride Photo Awardvoorstelling en de Rainbow Dress gepresenteerd. Op die dag is het in Californië Harvey Milk Day. Harvey Milk was de eerste openlijke homoseksuele stadsbestuurder in Amerika. Hij werd in 1977 gekozen in de gemeenteraad van San Francisco. De tentoonstelling wordt 's middags geopend in het SF LGBT Center. 

In 2018 vindt in Amsterdam de AIDS-conferentie plaats. Tijdens het werkbezoek naar San Fracisco wordt er gestart met de samenwerking met de stichting SF Aids Foundation in aanloop naar deze conferentie. 

Organisaties die mee gaan zijn Maruf, TransAmsterdam, P&G292, Amsterdam Rainbowdress, Pride Photo Award en Roze in Blauw.