Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse concertzalen onderzoeken extra veiligheidsmaatregelen na aanslag

23 mei 2017, 11.57 uur · Aangepast 23 mei 2017, 16.38 uur

Meerdere Amsterdamse concertzalen gaan na of er extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn na de aanslag in Manchester gisteravond. Daarbij kwamen 22 mensen om het leven.

Deze zaterdag worden in verscheidene poppodia een minuut stilte gehouden om de slachtoffers van de aanslag te herdenken. 

Poppodium Paradiso laat in een geschreven verklaring weten dat de veiligheid van bezoekers, artiesten en medewerkers voorop staat. 'De beveiliging bij Paradiso is daarom zo scherp en alert als mogelijk. Aan de andere kant willen wij geen angstcultuur voeden of creëren. In relatie tot dreiging en risico scherpen we deze al dan niet aan'. 

Datzelfde zegt poppodium Melkweg: 'Wij staan in nauw contact met de veiligheidsadviseur van de burgemeester; op dit moment is er in Amsterdam geen hoger dreigingsniveau, maar wanneer de situatie verandert kunnen wij daar snel op inspelen.

Een woordvoerder van concertorganisator Mojo meldt dat het bedrijf samenwerkt met gemeenten en concertzalen over de nodige maatregelen die getroffen moeten worden bij een concert.

Overleg
De grote poppodia gaan later vandaag in overleg over mogelijke maatregelen die getroffen moeten worden. Het wordt namelijk erg druk dit weekend, verklaart Danny Damman van de Ziggo Dome. Dat komt door onder meer de eventuele huldiging van Ajax en het optreden van de Toppers in de Arena.