Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Rochdale laat bejaarde vrouw letterlijk in de stront zitten

24 mei 2017, 14.43 uur · Foto: Martin Damen

Woningcorporatie Rochdale is ernstig in gebreke gebleven na een brand in het appartement van een 85-jarige vrouw. De bejaarde bewoonster van een flat aan Schelvisch Hoofd in Noord kan al ruim een week niet naar haar toilet, omdat leidingen vermoedelijk verstopt zijn geraakt met roetresten. Daarom komt de inhoud van het riool via haar doucheputje in de badkamer naar boven.

Ondanks herhaaldelijke meldingen bij de woningcorperatie is het niet gelukt de leidingen te repareren. De vrouw moet daarom bij haar buren naar het toilet. Volgens dochter Marleen Kooijman is ze erg gestresst door de situatie. 'Ze kan het niet behappen, ook omdat haar man onlangs is overleden, en ze gewoon rust wil.'

Lees ook: Twee gewonden bij flinke brand in woning Noord

Afgelopen vrijdag is een loodgieter langsgeweest, maar deze kan de specifieke reparatie niet uitvoeren zonder toestemming van Rochdale. 

Tot op heden heeft Rochdale nog geen toestemming gegeven voor de reparatie, tot ontsteltenis van de familie van de vrouw. 'De dames van de callcentra zijn aardig, maar de mensen die de boel moeten oppakken reageren niet. Ik vind het heel erg dat Rochdale zijn huurders zo in de steek laat', zegt de dochter van de bewoonster, die vanuit haar woonplaats in Zeeland haar moeder probeert te helpen.