Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tassenverbod bij De Mirandabad om smokkel drank en drugs te voorkomen

26 mei 2017, 22.29 uur · Aangepast 27 mei 2017, 01.12 uur

Bezoekers van de buitenbaden van het De Mirandabad mogen vanaf deze zomer geen tassen en kleding meer meenemen naar de ligweides. De maatregel is genomen om te voorkomen dat badgasten alcohol en drugs binnensmokkelen.

Voorgaande jaren merkten medewerkers van het zwembad dat vooral jongeren alcohol en drugs meenamen naar het zwembad. Dat is verboden. Bezoekers moeten daarom hun spullen nu opbergen in de kluisjes bij de kleedhokjes.

Nog meer proefmaatregelen
Naast het tassenverbod neemt het zwembad een aantal proefmaatregelen om de sfeer goed te houden in het zwembad:

- Het is verboden het zwembad even te verlaten en dan terug te keren. Dit om te voorkomen dat bezoekers alcohol gaan drinken of drugs gebruiken die ze in de auto hebben liggen.

- Steekproefsgewijs worden tassen gecontroleerd bij de ingang.

- Het De Mirandabad gaat de Safe Site App uitproberen. Met deze app kunnen badmeesters snel extra collega’s oproepen als dat nodig is.

- Het zwembadpersoneel gaat badgasten snel aanspreken, om ervoor te zorgen dat een situatie niet uit de hand loopt. Bijvoorbeeld als muziek te hard staat.

Al jaren een pasjessysteem
Het De Mirandabad heeft al sinds 2014 een pasjessysteem, als enige zwembad in Amsterdam. Iedere bezoeker boven de 14 jaar moet zich bij het eerste bezoek legitimeren en een gratis pasje aanvragen. Daarop staat foto, naam en geboortedatum.

Het systeem is ingevoerd om lastige jongeren aan te pakken. Wie zorg voor overlast krijgt een blokkade op z'n pasje en kan niet meer komen zwemmen.