Start van hoofdcontent

112

nl

Groot deel Icova in de as gelegd, schade loopt in de miljoenen

29 mei 2017, 13.31 uur · Aangepast 29 mei 2017, 19.02 uur

De schade na de brand bij het afvalverwerkings Icova afgelopen zaterdag loopt in de miljoenen. Eén van de drie hallen waar afval verwerkt werd, is volledig verwoest. Ook zijn er meerdere vuilniswagens in de brand verloren gegaan.

Het vuur ontstond zaterdagavond in één van de loodsen van het bedrijf in het Westelijk Havengebied. Een dikke zwarte rookwolk was tot ver in de omgeving te zien. Ook vandaag nog verspreidt er zich een brandlucht door de stad. 

Icova verwerkte afval in drie grote hallen waarvan één dus helemaal is uitgebrand. Van de andere twee wordt nog onderzocht of ze al dan niet verloren zijn. Ook zijn er vier vuilniswagens die naast de loods geparkeerd stonden in vlammen opgegaan.

Lees ook: Draaiende wind verspreidt brandlucht door de stad

abc5media_image_1 

Enorme schade
De waarde van de verloren wagens wordt geschat op 80.000 tot 200.000 euro per stuk, zegt een woordvoerder van het bedrijf. Over de omvang van de schade aan de rest van het bedrijf kon hij nog niets zeggen. Maar die is aanzienlijk. 

Icova is er overigens wel in geslaagd om vandaag de werkzaamheden te hervatten. Het bedrijf, dat vooral bedrijfsafval verwerkt, laat weten dat vandaag aangeboden vuilnis wordt opgehaald. Dat zal worden opgeslagen en verwerkt locaties van Van Gansenwinkel en Afval Energie Bedrijf (AEB).

Politie sluit brandstichting nog niet uit
De politie laat weten dat het onderzoek naar de oorzaak van de brand nog gaande is. 'We onderzoeken of er wel of geen sprake is van brandstichting. Dat is nu nog onduidelijk.'

Lees ook: Grote brand in Westelijk Havengebied