Start van hoofdcontent

112

nl

Brand in kinderboerderij: 'Wie doet nou zoiets, dan ben je respectloos'

30 mei 2017, 00.01 uur · Aangepast 30 mei 2017, 14.59 uur

In een stal van een kinderboerderij in Bos en Lommer is maandagavond brand ontstaan. Hierbij raakte niemand gewond en ook de dieren hebben de boerderij op tijd weten te ontvluchten.

Op een video is te zien dat een aantal varkens letterlijk de boerderij op het Wachterliedplantsoen uit vluchten. Ook galopperen er een paar pony's vandoor. Een ezel is geholpen door de dierenambulance nadat hij rook had ingeademd. Alle twintig dieren zijn door de brandweer gered.

Volgens getuigen is de brand aangestoken. Wie tot deze harteloze daad is gekomen, is niet bekend. Wel zagen getuigen twee jongetjes wegrennen. 'Er stond een klein raampje open en ze hebben waarschijnlijk iets brandbaars naar binnen gegooid. Een paar jongetjes uit de buurt hebben toen gezien dat er rook uit kwam dus die hebben 112 gebeld', zegt de eigenaresse van de kinderboerderij tegen AT5. 'Wie doet nou zoiets, dan ben je respectloos.'

Met Banja de shetlandpony, Doris het hangbuikzwijn, Ukkie de geit en alle andere dieren gaat het naar omstandigheden goed. Alleen Chica de ezel heeft nog wat last van ademhalingsproblemen. 

abc5media_video_1