Misleidende advertentie villa begraafplaats Vredenhof tegen zere been stadsdeel

Er wordt een huurder gezocht voor café-restaurant Villa Westerpark, de oude aula op begraafplaats Vredenhof. Alleen is de advertentie nogal misleidend want er staat niet bij dat de villa op een begraafplaats staat en er twee keer per week een uitvaart kan worden gehouden.

En dat was vooraf wel afgesproken. Kermiskoning Frans Stuy vecht al jaren voor behoud van de aula. Hij is boos en krijgt steun van het stadsdeel. 'Ze hebben het wel eens over een kermis, maar we gaan hier géén kermis maken. Het moet gewoon gepast zijn en wat er afgesproken is. Er is duidelijk afgesproken met Van der Laan en Bouwmeester dat dit gewoon een gepaste horeca-gelegenheid zou worden. En er mogen wat mensen slapen, dat is de afspraak want er liggen daar al honderd jaar mensen boven te slapen.' Stuy is er duidelijk over. 

Gerolf Bouwmeester, stadsdeelvoorzitter West is ook niet blij met de advertentie. 'Er staat omschreven dat het in de buurt ligt van een aantal hele mooie locaties, onder andere de Westergasfabriek. Dat is allemaal prima, maar er is afgesproken dat de aula twee keer in de week beschikbaar blijft voor uitvaarten. En dat er een horeca-gelegenheid kan komen die respectvol ingepast wordt op een begraafplaats. Dat er in de advertentie niet eens vermeld wordt dat het op een begraafplaats ligt, daar gaan de alarmbellen bij mij van rinkelen.'

In de advertentie staat ook dat de villa kan worden uitgebaat als hotel of bed & breakfast. 'Het gaat om een horeca met logiesfunctie. Dat is destijds aangevraagd en daar is over gezegd dat het kleinschalig is. En we gaan er scherp op letten wat de voorstellen zijn en waar ze mee komen. Maar eerst een gesprek met de ondernemer om duidelijk te maken waar mijn grote zorg zit en dat ik graag zie dat de advertentie wordt aangepast', zegt Bouwmeester.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie