Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Vragen VVD over gescheiden ingangen bij ramadan-bijeenkomsten in schoolgebouw

1 juni 2017, 17.02 uur · Aangepast 1 juni 2017, 17.42 uur · Foto: Stichting Jong en Toekomst

De VVD in Amsterdam heeft raadsvragen gesteld over lezingen die tijdens ramadan in de Huizingaschool worden gehouden. De partij struikelt vooral over het feit dat er een gescheiden ingang voor mannen en vrouwen is.

'Gemeentelijke gebouwen moeten niet voor Islamlezingen met gescheiden ingangen worden gebruikt. Strijdig met onze waarden', schrijft de VVD op Twitter. Op een affiche van Stichting Jongeren en de Toekomst staat te lezen dat er iedere avond tijdens de ramadan bijeenkomsten plaats zullen vinden met onder andere imams uit Marokko. Ook staat er vermeld dat er gescheiden ingangen zullen zijn voor mannen en vrouwen.

In een reactie zegt de school in Nieuw-West dat zij als school inhoudelijk niets te maken heeft met de partijen die de ruimtes in de school huren. 'Als de kinderen weg zijn wordt de school verhuurd. Wat de huurders met de zalen doen, moeten ze zelf weten. Als ze twee ingangen willen creëren moeten ze dat zelf weten', zegt directeur Marco van Oostveen tegen AT5

De schoolgebouwen in de stad worden bekostigd door de gemeente. Een woordvoerder van de gemeente was op de hoogte maar kon geen inhoudelijke reactie geven over de gescheiden ingang. De gemeente geeft aan te wachten tot de beantwoording van de raadsvragen.

De organisatie die de avonden organiseert was niet bereikbaar voor commentaar.