Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Buurt wil einde aan racebaan Witte de Withstraat: '30 km-zone en scooters op rijbaan'

2 juni 2017, 10.46 uur

Bewoners van de Witte de Withstraat pleiten voor een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in de straat. Daarmee moet een einde komen aan de racebaan die de straat nu in de ogen van de buurt is.

Nu tram 7 gaat verdwijnen uit de straat is dit de kans op 'een veilige en groene leefstraat', stelt initiatiefnemer Rene Kamerling. Zijn plan om van de straat 'de groene loper naar de Chasséstraat' te maken, krijgt op de site van De Stem van West inmiddels de steun van ruim 400 mensen. Daarmee komt het hoogstwaarschijnlijk op de agenda van de bestuurscommissie. 

Lees ook: Moeder en kind (1) geschept op zebrapad Witte de Withstraat

'De Witte de Withstraat is jarenlang niet meer geweest dan een verbinding tussen de Jan Eef en de Kinkerstraat, waar je zo snel mogelijk doorheen wilde zijn', schrijft Kamerling. 'Maar... auto's rijden er hard en er mist 'echt' groen. Verkeersdrempels zijn niet mogelijk doordat de tram door de straat rijdt en daardoor is het ook niet mogelijk 'echte' bomen te plaatsen.'

Behalve een lagere maximumsnelheid heeft Kamerling ook nog enkele veranderingen in het hoofd. Scooters moeten op de rijbaan rijden, de slingers moeten uit het fietspad verdwijnen, meer zebrapaden en fietsparkeerplekken en meer groen in de straat.