Start van hoofdcontent

Stad

nl

Protest bij Klieverink: 'We worden gewoon niet serieus genomen'

6 juni 2017, 16.44 uur

Bewoners van Klieverink hebben vanochtend geprotesteerd tegen stadsdeel Zuidoost. Ze hadden hun mond dichtgeplakt met tape omdat ze naar eigen zeggen niet serieus worden genomen.

Het conflict draait om een laad- en losplek bij de flat Klieverink. Het stadsdeel wil volgens de actievoerders de betegeling bij de flat weghalen, en vervangen door een groenstrook. Maar de bewoners vinden dat er een plek moet blijven om te parkeren. 

'Wij willen een laad- en losplek aan de achterkant van de flat voor de bedrijfslogistiek die heel zwaar is en die afgehandeld moet worden op een aparte plek', aldus één van de actievoerders. 'En terwijl we nog in gesprek zijn en een bezwaarprocedure willen laten lopen, zijn ze hier al een gedwongen feit aan het creëren. Vorig jaar zijn we hierover ook al naar het stadsdeel gegaan en hebben we ook al gedemonstreerd. We worden gewoon niet serieus genomen.' 

Het stadsdeel laat weten dat er wel is geluisterd naar de bewoners, en dat zij ook voorstellen hebben mogen doen, maar dat het verplaasten van de laad- en losplekken op deze manier de veiligste optie is.