Liquidatieverdachten Knokkestraat trekken hoger beroep in

Twee van de vier mannen die vorig jaar werden veroordeeld tot hoge gevangenisstraffen, omdat ze volgens de rechtbank op weg waren om iemand te vermoorden, zien af van het hoger beroep.

Het gaat om verdachten Zakaria Z. en Kamal O. De twee twintigers werden in mei vorig jaar veroordeeld tot ruim 8 jaar cel. Het gerechtshof heeft het verzoek van beide mannen om hun rechtszaak stop te zetten vandaag geaccepteerd, zo bevestigt Niek Hendriksen, de advocaat van Kamal O. aan AT5.

Lees ook: 'Liquidatieteam' Knokkestraat hoort eis: 'Morgen gaan we hem pakken'

PGP-gesprekken
Aanleiding voor het intrekken van het hoger beroep zou belastende informatie zijn die naar boven is gekomen uit het onderzoek naar een telefoon van een andere verdachte. Die versleutelde Blackberry is onlangs gekraakt door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Het zou gaan om weinig verhullende chatberichten waarin wordt gesproken over de aanstaande uitvoering van de liquidatie. Advocaat Hendriksen wil dat echter niet bevestigen.

Lees ook: Politie schiet verdachte neer na achtervolging in Nieuw-West

Knokkestraat
De twee verdachten werden op 1 februari 2015 samen met twee andere mannen klemgereden in de Knokkestraat in Nieuw-West. Het viertal zou op het punt hebben gestaan iemand te liquideren.

De achtervolging en arrestatie in de Knokkestraat werden vastgelegd door de politiehelikopter. De beelden waren vorig jaar te zien in het AT5-programma Misdaad BV.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie