Start van hoofdcontent

112

NL
V

Verdachten gewapende beroving Zaandam op de vlucht bij Coentunnel

16 juni 2017, 15.38 uur · Aangepast 16 juni 2017, 17.54 uur · Foto: Ivo Hoekstra

Na een gewapende beroving in Zaandam heeft de politie een verdachte aangehouden bij de Coentunnel. Twee verdachten wisten weg te komen nadat hun auto was klemgereden.

Bij de Coentunnel werd de auto tot stilstaan gedwongen door meerdere politieauto's. Agenten dirigeerden met getrokken wapens één van de inzittenden uit de auto, ze losten daarbij ook waarschuwingsschoten. Hij was gewond geraakt na de botsing met de vangrail. Twee andere verdachten wisten wel te ontkomen.

De politie is een grote actie gestart om de twee te vinden, daarbij is onder andere een politiehelikopter ingezet. De Coentunnel is nog altijd afgesloten in de richting van Den Haag. Op de A8 staat inmiddels een forse file van zo'n 17 kilometer.

De beroving vond plaats in de Dodonaeusstraat, in de beruchte Zaandamse buurt Poelenburg. Het leek er eerst op dat daarbij was geschoten, dat bleek niet zo te zijn. 

Andere politieactie met Zaanse link
Op datzelfde moment was er ook een politieactie gaande in West. In de Jan Evertsenstraat werd een man uit een auto gehaald die betrokken zou zijn bij de diefstal van een busje met chemicaliën in Zaandam. 

Video #144481
- connectingCarriageway Politieactie | A10 richting Den Haag A8 vanuit Zaandam - pic.twitter.com/n74qeAXz5w

Politie stopt met grote macht een personenauto voor de Coentunnel . Tunnel dicht nu @Politie @Politie_Adam

— Arianne Mantel (@ariannemantel) June 16, 2017

@AT5 wat gebeurt er op de A10 voor de Coentunnel? Politie met getrokken wapens bij een Audi?

— Michel Bouman (@BoumanMichel) June 16, 2017